Aikido


Tendoryu aikido

Tendoryu aikido er en japansk kampkunst, der er baseret på princippet om at bruge modstanderens energi mod ham selv. Aikido er en af de få stilarter, der ikke fokuserer på at skade modstanderen. I stedet fokuserer aikido på at afbalancere modstanderen og derefter uskadeliggøre ham eller hende.


Tendoryu aikidoens oprindelse

Tendoryu aikidoens oprindelse kan spores tilbage til det 19. århundredes Japan. Morihei Ueshiba, grundlæggeren af aikido, studerede også under Takeda Sokaku, grundlæggeren af Daitoryu aikijujutsu.

I 1925 grundlagde Ueshiba aikido i Tokyo. Ueshiba rejste verden rundt for at udbrede aikido, og han hjalp med at gøre det til en populær kampkunst.

En af Ueshibas sidste elever, Kenji Shimizu, udviklede en ny stilart af aikido, der blev kaldt Tendoryu aikido. Shimizu begyndte at træne judo i 1953, men efter at have opnået 4. Dan i judo, skiftede han til Aikido, hvor han i dag bærer 8. Dan.


Tendoryu aikidoens udvikling

Tendoryu aikido udviklede sig i løbet af de næste årtier. Tendoryu aikido er en populær kampkunst i dag. Der er over en million tendoryu aikidoudøvere i hele verden.


Tendoryu aikidoens teknikker

Tendoryu aikidoens teknikker er baseret på princippet om at bruge modstanderens energi mod ham selv. Aikido-teknikker kan bruges til at forsvare sig mod en række forskellige angreb, herunder slag, spark, kast og nedtagninger.

Tendoryu aikidoens teknikker er ofte mere direkte end teknikker fra andre stilarter af aikido. Tendoryu aikidoudøvere lærer at bruge deres kropsvægt og kraft til at afbalancere og uskadeliggøre modstanderen.


Tendoryu aikidoens etik

Tendoryu aikido er mere end bare en kampsport. Det er også en livsstil. Tendoryu aikidoudøvere lærer om vigtigheden af disciplin, respekt og medfølelse.

Tendoryu aikidoens etik er baseret på de fire principper:

  • Aiki (harmoni)
  • Wa (fred)
  • Jita kyoei (gensidig respekt)
  • Musubi (forbindelse)


Tendoryu aikidoens fremtid

Tendoryu aikido er en voksende kampsport, og den er populær i alle aldre og køn. Tendoryu aikido er en god måde at forbedre sin fysiske form, øge sin selvtillid og lære om vigtigheden af disciplin, respekt og medfølelse.


Tendoryu aikidoens betydning

Tendoryu aikido er en effektiv kampkunst, der kan bruges til selvforsvar. Tendoryu aikido er også en elegant kampkunst, der er åndeligt inspirerende.